You are here: Home BSC in the media USAID awarded a grant to BSC Bitola 12th March

USAID awarded a grant to BSC Bitola 12th March

E-mail Print PDF

Вечер

ДОНАЦИЈА НА УСАИД

Грантови за пет НВО

Американската агенција УСАИД вчера им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава. Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија….

Сител

Донација од САД за равој на претприемништвото во Македонија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава.

Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија…..

Министерство за економија

Донација од УСАИД за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во Македонија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава.

Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија…….

Стопанска комора на РМ

Донација од УСАИД за Република Македонија - ПОДДРШКА НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО И ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава, - објавува МИА.

Тригодишен грант од 1,3 милиони САД долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постојните мали бизниси во Пелагонија.

А1

Пет милиони долари грантови за пет „НВО“

Повеќе од 5 милиони долари грантови, денеска американската Агенција за меѓународен развој им додели на пет невладини организации за поддршка на проекти поврзани со претприемништвото и енергетската ефикасност. Центарот за започнување на бизнис од Битола доби грант вреден над 1,3 милиони долари…

Кајгана

Промовирани грантови од УСАИД вредни над 5 милиони долари

Над 5,1 милиони долари изнесуваат грантовите  што денеска Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД) им ги додели на пет невладини организации за поддршка на проекти поврзани со претприемништвото и енергетската ефикасност.

Центарот за започнување на бизнис од Битола доби грант вреден над 1,3 милиони долари, наменет за олеснување на постапките за започнување на бизнис на нови претпријатија и поддршка на постојни мали претпријатија….

МИА-информативна агенција

Донација од УСАИД за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во Македонија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава.

Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија…..

Курир

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации.

Невладините организации го добија овој грант за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во Македонија.

Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија….

МТВ

За развој на микропретприемништвото грант од Усаид вреден 5,1 милион долари

Од фондовите на Усаид  5,1 милион долари за пет невладини организации наменети за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност. Тригодишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис за поддршка на новите и постојните мали бизниси во Пелагонија….

Журнал

УСАИД вложува 5 милиони долари за малите бизниси

Грантови во висина од 5 милиони долари за невладини организации во областите на микро претприемништво и енергетска ефикасност, добија пет локални организации, меѓи кои Центарот за започнување бизнис од Битола……..

Идивиди

Донација од УСАИД за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во Македонија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД денеска им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава. Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија….

Макфакс

Промовирани грантови од УСАИД вредни над 5 милиони долари

Над 5,1 милиони долари изнесуваат грантовите  што денеска Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД) им ги додели на пет невладини организации за поддршка на проекти поврзани со претприемништвото и енергетската ефикасност.

 

Центарот за започнување на бизнис од Битола доби грант вреден над 1,3 милиони долари, наменет за олеснување на постапките за започнување на бизнис на нови претпријатија и поддршка на постојни мали претпријатија…..

МК фондови

Донација од САД за равој на претприемништвото во Македонија

Американската агенција за меѓународен развој УСАИД им додели грант во износ од над 5,1 милиони американски долари на пет македонски невладини организации за проекти за поддршка на претприемништвото и енергетската ефикасност во земјава.

Три годишен грант од 1,3 милиони долари доби Центарот за отворање бизнис од Битола за проектот Бизнис без граници, наменет за поддршка на новите и постоечките мали бизниси во Пелагонија…..

Пословно јутро

Пет милиони долари грантови за пет „НВО“

Пет милиони долари грантови за пет „НВО“Повеќе од 5 милиони долари грантови, денеска американската Агенција за меѓународен развој им додели на пет невладини организации за поддршка на проекти поврзани со претприемништвото и енергетската ефикасност. Центарот за започнување на бизнис од Битола доби грант вреден над 1,3 милиони долари....

Нетпрес

Пет милиони долари од УСАИД за македонската економија

УСАИД и Вашингтон ќе обезбедат 5,1 милиони долари за помош и асистенција за работа на Македонците, и се надеваме дека ќе се остварат до 500 нови работни места, изјави американскиот амбасадор Филип Рикер на денешната промоција на грантови од УСАИД за невладините организации што спроведуваат проекти за поддршка на микропретприемништвото и енергетската ефикасност во државава.

Бизнис стар-ап центар во Битола, Македонската занаетчиска асоцијација, Центарот за претприемништво и менаџмент, МДЦ-Ти Нет и Хабитат за човештвото – Македонија се петте невладини организации во кои САД ќе инвестира преку УСАИД со цел економски разој на Македонија.

 

 

YFS Link

logo-yfs

The information provided on this Web site is not official U.S. Government information and does not represent the views or positions of the U.S Agency for International Development or the U.S. Government.