You are here: Home BSC in the media УСАИД го лансираше проектот Бизнис без граници 7 Април

УСАИД го лансираше проектот Бизнис без граници 7 Април

E-mail Print PDF

Во Битолско ќе се овозможат 250 нови вработувања

Се очекува малите претпријатија кои ги поддржуваме да креираат 250 нови работни места. Тоа ќе биде остварено преку основањето и правна регистрација на 100 нови мали и средни претпријатија

Во Битола вчера УСАИД го претстави проектот "Бизнис без граници", што во наредните три години ќе го имплементира Фондацијата "Бизнис старт-ап центар" од Битола.

Проектот е посветен на малите и средни претпријатија, на растот и развојот на постојните претпријатија, како и на невработените, за што УСАИД додели грант во висина од 1,3 милиони долари...............

ВЕЧЕР

Во Битола промовиран Проектот на УСАИД „Бизнис без граници“ - МАЛИТЕ БИЗНИСИ ЌЕ КРЕИРААТ 250 НОВИ РАБОТНИ МЕСТА

Во Битола УСАИД го претстави Проектот „Бизнис без граници“, кој во наредните три години ќе го имплементира Фондацијата „Бизнис старт-ап центар“ - Битола. Проектот „Бизнис без граници“ е поддржан и од  Регионалната  комора  со седиште во Битола.

Проектот е посветен на малите и средни претпријатија, на раст и развој на постојните претпријатија, како и на невработените, за што УСАИД додели грант во висина од 1,3 милиони САД долари..............

СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

ВО БИТОЛА ПРОМОВИРАН ПРОЕКТ НА УСАИД „БИЗНИС БЕЗ ГРАНИЦИ“

Во Битола денеска УСАИД го претстави проектот „Бизнис без граници“, кој во наредните три години ќе го имплементира Фондацијата „Бизнис старт-ап центар“– Битола.

Проектот е посветен на малите и средни претпријатија, раст и развој на постојните претпријатија, како и на невработените, за што УСАИД додели грант во висина од 1,3 милиони долари...................

ИДИВИДИ

Преку „Бизнис без граници“ до нови вработувања

УСАИД денес во Битола го претстави проектот „Бизнис без граници“, кој во наредните три години ќе го имплементира Фондацијата „Бизнис старт-ап центар“– Битола.

Проектот е посветен на малите и средни претпријатија, раст и развој на постојните претпријатија, како и на невработените, за што УСАИД додели грант во висина од 1,3 милиони долари.

Директорот на мисијата на УСАИД Македонија, Роберт Вирц вели дека се очекува малите претпријатија кои тие ги подржуваат да креираат 250 нови работни места.....................

КУРИР

УСАИД го лансираше проектот Бизнис без граници

Денеска УСАИД  го лансираше проектот Бизнис без граници , кој ќе се спроведува во следните три години во насока на забрзување на развојот на малите и средни претпријатија  како генератори на економскиот раст и развој во јужниот дел на Македонија.

„ Со овој проект ќе им се помогне на растото и развојот на постојните претпријатија, невработеноста и потенцијалните претприемачи  да најдат вработување и да ги реализираат своите идеи преку отворање на свои бизниси“ вели Розита Талева Христовска од Бизнис старт ап центарот.......................

ОРБИС

Грант за поддршка на МСП во регионот

Грант од УСАИД од околу еден милион и триста илјади долари доби фондацијата Бизнис стартап центар Битола за да го помогне основањето и правната регистрација на 100 нови мали и средни претпријатија, но и да го поддржи растот и развојот на 120 постоечки мали и средни претпријатија. Почетокот на тригодишниот проект „Бизнис без граници" беше означен денеска..........

ТЕРА

 

YFS Link

logo-yfs

The information provided on this Web site is not official U.S. Government information and does not represent the views or positions of the U.S Agency for International Development or the U.S. Government.