You are here: Home BSC in the media ЛЕТЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ

ЛЕТЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ

E-mail Print PDF

Тера Телевизија

Мини бизнис саем преку проектот „Бизнис без граници“

Претставници од американската амбасада во земјава денеска го посетија Бизнис старт ап центарот Битола за да видат како фукционираат компаниите кои се помогнате со американски пари преку проектот „Бизнис без граници". Во декември минатата година УСАИД на БСЦ Битола му додели 1,3 милиони долари за поддршка на микро, мали и средни претпријатија во Пелагонискиот регион.........

Орбис Телевизија

Мини бизнис саем

Денеска заменик амбасадорот од американската Амбасада  во Р Македонија Брајан Агилер го посети проектот на УСАУД „Бизнис без граници“, имплементиран од страна на Бизнис Старт ап Ценатарот Битола. Ова е тригодишен проект  за забрзување на економскиот развој во Битола и Пелагонискиот регион, преку помагање на мали и средни претпријатија, а со тоа помагање и во намалувањето на невработеноста во нашиот град...........

Канал 5

Со американска помош до поголема вработеност

Делегација на американската амбасада во Македонија денеска го посети Бизнис старт ап центарот во Битола по повод проектот „Бизнис без граници“ чија цел е забрзување на економскиот развој во пелагонискиот регион, преку помагање на малите и средните претпријатија....

Prespa news

Мини бизнис саем во склоп на проектот Бизнис без Граници

Денес со почеток во 11.30 часот, во просториите на Бизнис старт ап центарот Битола во организација Фондацијата БСЦ Битола  како дел од проектот ``Бизнис Без Граници `` се одржа настанот- Интро и летен настан за вмрежување. На настанот присуствуваа господин Брајан Агилер (Заменик Амбасадорот на САД во Р. Македонија), господин Роберт Вурц (Директор на мисијата на УСАИД во Македонија), господин Џозеф Лизард (претседателот на Канцеларијата за економски развој при Мисијата на УСАИД), госпоѓа Татјана Марковска (регионалниот менаџер на канцеларијата за економски развој),Градоначалници од Пелагонискиот регион , бизнисмени како и апликанти на кои оваа фондација им обезбедила средства за почеток или подршка на нивниот бизнис......

Општина Ресен

Бизнис Без Граници

На 04.08.2011 во просториите на Бизнис старт ап центарот Битола во организација Фондацијата БСЦ Битола  како дел од проектот ``Бизнис Без Граници `` се одржа настанот- Интро и летен настан за вмрежување.

На настанот присуствуваа господин Брајан Агилер (Заменик Амбасадорот на САД во Р. Македонија), господин Роберт Вурц (Директор на мисијата на УСАИД во Македонија), господин Џозеф Лизард (претседателот на Канцеларијата за економски развој при Мисијата на УСАИД), госпоѓа Татјана Марковска (регионалниот менаџер на канцеларијата за економски развој), Градоначалници од Пелагонискиот регион , бизнисмени како и апликанти на кои оваа фондација им обезбедила средства за почеток или подршка на нивниот бизнис...........

Информатор

Американците проверија како се троши помошта за поголема вработеност

Претставници од американската амбасада во земјава денеска го посетија Бизнис старт ап центарот Битола за да видат како фукционираат компаниите кои се помогнате со американски пари преку проектот „Бизнис без граници".

Делегација на американската амбасада во Македонија денеска го посети Бизнис старт ап центарот во Битола по повод проектот „Бизнис без граници“ чија цел е забрзување на економскиот развој во пелагонискиот регион, преку помагање на малите и средните претпријатија......

Општина Битола

БИЗНИС ИНКУБАТОР- ЛЕТЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ

Во Бизнис Инкубаторот се одржа настан по повод посетата на Заменик Амбасадорот на САД во РМ г-дин Брајан Агилер, Директорот на мисијата на  на Американскаата агенција за меѓународен развој – УСАИД г-дин Роберт Вурц.

Се одржа мини саем на компании поддржани во рамките  на проектот „ Бизнис без граници“ и општините од Пелагонискиот регион.........

 

 

YFS Link

logo-yfs

The information provided on this Web site is not official U.S. Government information and does not represent the views or positions of the U.S Agency for International Development or the U.S. Government.